МВФ і ЄС можуть продовжити термін повернення Грецією боргів до 11 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ і ЄС можуть продовжити термін повернення Грецією боргів до 11 років

201
Європейський союз та Міжнародний валютний фонд, можливо, продовжать на п'ять років термін, в який Греція має повернути отриману фінансову допомогу, щоб полегшити їй обслуговування боргу, заявив високопоставлений чиновник МВФ, повідомляє Reuters.
"У нас є можливість продовжити період платежів з шести до 11 років", - заявив Поул Томсен, який курирує в МВФ допомогу Греції.
Представники Греції, ЄС і МВФ неодноразово говорили про можливість продовження терміну, в який Греція повинна повернути кредити на загальну суму 110 млрд. євро. Проте представник МВФ вперше назвав конкретні терміни продовження виплат після отримання Грецією останнього траншу в 2013 році.
Найбільш важливими будуть перші два роки, коли необхідно повернути значну частину боргу. За нинішнім графіком, сумарний обсяг запозичень Греції перевищить 70 млрд. євро на рік у 2014-15 роках у порівнянні з 55 млрд євро на рік в 2011-2013 роках.
"За нинішнього стану справ Греція повинна повернути значну частину отриманих нею 110 млрд. євро протягом двох перших років після закінчення програми, - заявив Томсен. - Продовження сигналізує ринків, що їм не треба турбуватися з приводу повернення 110 млрд євро".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас