Лукашенко: Білорусія не буде чиїмось придатком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Білорусія не буде чиїмось придатком

171
Президент Білорусії Олександр Лукашенко в разі своєї перемоги на виборах має намір продовжити будівництво незалежної країни, яка займає гідне місце в Європі і світі.
"Ми продовжимо будівництво незалежної, самобутньої Білорусії. Ми не вибираємо між Сходом і Заходом і не маємо наміру бути чиїмось придатком. У Білорусії своє гідне місце в Європі і світі", - заявив О.Лукашенко у своїй передвиборчій програмі, опублікованій в суботу в газеті "Радянська Білорусія".
За його словами, головною цінністю у своїй політиці він бачить людину. "Держава для народу" - це не придумане гасло, а фундаментальний принцип, від якого ми ніколи не відступимо", - підкреслив О.Лукашенко.
Він заявив, що "Білорусія повинна увійти до числа перших 50 країн світу з найвищим індексом розвитку людського потенціалу, а до 2015 року рівень життя в Білорусі наблизиться до європейського".
Однією зі своїх цілей О.Лукашенко бачить зміцнення нації і підвищення народжуваності в країні. "Кожна сім'я, де є четверо і більше дітей, за рахунок держави отримає квартиру. Сім'ям з трьома дітьми будуть компенсовані 75 відсотків вартості житла. Мати багато дітей буде престижно", - сказав президент.
Він також обіцяє, що білоруси стануть багатшими. "Чим багатша людина - тим багатша країна. За рахунок зростання економіки будуть забезпечені постійне зростання заробітної плати, пенсій, стипендій, їх повна і своєчасна виплата", - сказав О.Лукашенко. За його словами, "отримає розвиток приватна власність, через добробут кожного ми прийдемо до благополуччя всіх".
У своїй передвиборній програмі чинний глава держави звертає увагу на необхідність посилення соціального захисту, забезпечення світового рівня медичного обслуговування.
О.Лукашенко заявив, що в Білорусії щорічно буде будуватися близько 10 млн кв.м. житла. "До кінця п'ятирічки на кожного жителя Білорусі буде припадати не менше 28 квадратних метрів житла. Рівень доходів повинен дозволяти сім'ям придбати власне житло в середньому протягом п'яти років", - зазначив президент.
О.Лукашенко обіцяє "стабільність курсу білоруського рубля, абсолютне збереження приватних вкладів, доступність банківського кредиту".
За його словами, протягом найближчих п'яти років у країні буде реалізовано не менше 100 потужних інвестиційних проектів. З'являться нові галузі: космічна, нано- та біотехнології, альтернативна енергетика та інші, сказав О.Лукашенко. Крім того, продовжив він, сільське господарство стане прибутковим агробізнесом, а "експорт продовольства буде збільшено більш ніж у два рази - до 7 мільярдів доларів на рік".
"Ми перейдемо від економіки директив до економіки ініціатив. Буде захищено право керівника на діловий ризик, підвищиться роль підприємництва", - заявив президент.
Крім того, зазначив він, "знизимо податки, радикально спростимо звітність та адміністративні процедури". "Білорусія повинна бути в тридцятці країн з найбільш сприятливим бізнес-кліматом. У країні буде впроваджено принцип: дозволено все, що прямо не заборонено", - підкреслив О.Лукашенко.
За його словами, в країні буде вдосконалюватися діяльність влади, гарантована відкритість державних органів для людей і громадських ініціатив. "Посилиться роль громадських об'єднань та місцевого самоврядування у життєдіяльності держави", - зазначив президент.
О.Лукашенко також заявив, що в країні буде забезпечений повноцінний змагальний судовий процес, сформований суд присяжних і завершена робота щодо гуманізації законодавства. "Ми продовжимо нещадну боротьбу з корупцією і причинами, її породжують", - додав президент.
"Білорусія була і буде державою, де комфортно і безпечно жити всім людям, незалежно від національності, поглядів і релігії. Ми не допустимо розгулу криміналу, соціальних чвар і конфліктів", - заявив О.Лукашенко у своїй передвиборчій програмі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас