Росія хоче купити український крейсер, як металобрухт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія хоче купити український крейсер, як металобрухт

687
Росія хотіла б одержати за ціною металобрухту колишній крейсер "Україна". Таку думку висловив головний редактор російського журналу "Національна оборона" Ігор Коротченко.
За його словами, "для Росії найбільш прийнятна ціна металобрухту", однак Янукович може проявити здоровий глузд і натомість отримати "якісь преференції в інших аспектах російсько-українського співробітництва".
Коротченко також зазначив, що це питання домовленостей вже між президентами України і Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медвєдєвим. "Росія, безумовно, буде намагатися знизити ціну і купити цей крейсер за ціною металобрухту", - сказав експерт.
Він нагадав, що свого часу авіаносець "Горшков" був проданий Індії за один долар, при цьому Росія отримала бонус у якості контракту на модернізацію.
Як зазначив Коротченко, Росія отримувала стратегічні бомбардувальники, крилаті ракети з України "в рамках якихось погашень газових і нафтових боргів". "Можливо, і тут знайдеться якийсь варіант, щоб отримати цей корабель без оплати живими грошима, але натомість надати Україні якісь бонуси економічного плану. Якими вони будуть? Думаю, при наявності доброї волі і бажання Росії отримати цей корабель сторони домовляться", - сказав Коротченко.
Нагадаємо, 17 травня президенти України та Росії домовилися про добудову ракетного крейсера "Україна" за допомогою російської сторони.
Верховна Рада 6 липня скасувала постанову про присвоєння ракетному крейсеру назви "Україна". Як вказувалося в пояснювальній записці до постанови, з урахуванням того, що добудова і прийняття ракетного крейсера до складу ВМС України не передбачені, недоцільно, щоб крейсер носив назву "Україна".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас