Джерело: РУЕ вимагатиме у "Нафтогазу" ще 500 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: РУЕ вимагатиме у "Нафтогазу" ще 500 мільйонів доларів

Енергетика
234
Швейцарський газовий трейдер "РосУкрЕнерго" має намір вимагати від НАК "Нафтогаз України" відшкодування нібито понесених збитків на суму 500 мільйонів доларів. Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела.
Усне слухання в Стокгольмському арбітражі з даного питання має відбутися в березні 2011 року.
У статті наголошується, що, незважаючи на національні та виняткові особливості оподаткування НАК, за розмитнення і за повторне прийняття на баланс 11 мільярдів кубометрів газу з ПСГ України, які належить повернути РУЕ, Міністерство палива та енергетики і Державна митна служба запропонували розстрочити "Нафтогазу" податкові зобов'язання.
"За підрахунками експертів "Дзеркала тижня" та джерел у Кабміні, прямий збиток бюджету України тільки від таких особливостей оподаткування національної компанії складе 30-35 мільярдів гривень. Збитки від несплати "Нафтогазом" лише двох обов'язкових податків - ПДВ і податку на прибуток можуть скласти 14-15 мільярдів гривень (це без штрафу за несплату цих податків). У результаті таких особливостей оподаткування в бюджеті "Нафтогазу" утворюється діра мінімум в 15 мільярдів гривень - дефіцит обігових коштів. До речі, саме такою цифрою обмежений допустимий дефіцит бюджету НАК згідно з меморандумом України з МВФ. А сума виходить більш ніж солідна - близько 60-65 мільярдів гривень", - говориться в статті.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас