Кредиторам обмежать термін подання претензій до бізнесменів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредиторам обмежать термін подання претензій до бізнесменів

Казна та Політика
510
Законопроект про спрощення закриття бізнесу обмежить час, протягом якого кредитори можуть висувати свої вимоги до ініціатора припинення економічної діяльності. Для юридичних осіб він буде коливатися від 2 до 6 місяців, для фізичних осіб-підприємців - від 2 до 3 місяців, повідомив заступник голови Держкомпідприємництва Сергій Третьяков, коментуючи основні положення розробленого Держкомпідприємництва законопроекту.
"Сьогодні дуже легко зареєструвати підприємство, але складно його закрити. Це пов'язано з низкою обставин і, насамперед, з можливою кредиторською заборгованістю. На сьогоднішній день, на жаль, не передбачений термін видачі довідки про заборгованість перед бюджетом, яку дає податкова адміністрація. Цієї довідки можна чекати роками. Ми ж пропонуємо чітко визначити термін видачі довідки та закриття підприємства", - розповів Сергій Третьяков.
За його словами, від 2 до 6 місяців знадобиться для закриття бізнесу у разі наявності заборгованості. "Якщо ж такої заборгованості не існує, то свій бізнес можна буде закрити за три дні", - відзначив один з розробників законопроекту.
Нагадаємо, згідно з нормами законопроекту, за затримку передачі документів або інформації, пов'язаної з припиненням господарської діяльності, для податківців, чиновників Пенсійного фонду та ліквідаторів може бути встановлено штраф у розмірі від 60 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Проект розробленого Держкомпідприємництва законопроекту також заощаджує гроші підприємців. Так, більше не треба буде підтверджувати ліквідаційний баланс аудиторським висновком, який коштує 5-10 тис грн, засвідчувати нотаріусом підпису в ліквідаційному балансі та рішення щодо припинення юридичної особи, що дозволить заощадити ще 100-150 грн, а також платити за публікацію повідомлення про прийняття рішення про припинення діяльності суб'єкта господарювання.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас