Мельбурн став найбільш "недоступним" для покупців житла містом Австралії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мельбурн став найбільш "недоступним" для покупців житла містом Австралії

Нерухомість
588
Вперше Мельбурн обігнав традиційного лідера Зеленого Континенту - Сідней - за цінами на житло, і у вересні змістив його на друге місце у своєрідному рейтингу. При цьому темпи зростання цін на житло в середньому по Австралії знижуються.
Незважаючи на надлишок пропозицій на ринку житла Мельбурна, тепер придбання будинку в цьому місті стає недозволеною розкішшю. Це підтверджує Індекс купівельної спроможності Житлової Асоціації (HIA), заснований на відсоткових ставках, ціни на нерухомість і доходи громадян. За опублікованими напередодні даними за вересень 2010 року, для Мельбурна цей індекс склав 50,8, для Сіднея - 51,5.
Третє місце зайняв розташований на березі Індійського Океану Перт (54,9), потім йде Канберра і столичний округ (57,8), Брісбен (58,1) і Аделаїда (59,4). Хобарт, розташований на острові Тасманія, виявився самим доступним містом, його індекс купівельної спроможності - 71,9. Середня ціна будинку в Хобарті коливається в межах 325 тис. австралійських доларів ($313 тис.), а середній річний дохід жителя становить 60 тис. А.Д. ($57,8 тис.).
Провідний економіст HIA, доктор Харлі Дейл зазначив, що Мельбурн вийшов на перше місце через нижчі зарплати при зростаючих цінах на житло. За його словами, до недавнього часу ціни в Мельбурні піднімалися значно, і цей підйом був вищим, ніж де-небудь ще. До того ж, на зниження купівельної спроможності вплинуло і підвищення відсоткових ставок у першій половині поточного року. "Наступний стрибок ставок додасть масла у вогонь. Щоб регулярно покривати витрати по іпотеці на середньостатистичне житло в Мельбурні та Сіднеї, людина повинна заробляти в два рази більше середнього показника", - додав фахівець.
Роберт Ларокка з Інституту Нерухомості австралійського штату Вікторія зазначив, що в Мельбурні спостерігається великий спад купівельної спроможності відтоді, як сталася всесвітня фінансова криза. За його словами, головні причини цього: збільшення приросту населення вдвічі і відсутність достатньої кількості будинків, яка задовольняла попит.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас