Путін: Росія готова перейти до безвізового режиму з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія готова перейти до безвізового режиму з ЄС

317
Прем'єр РФ Володимир Путін закликає Євросоюз швидше рухатися до безвізового режиму, канцлер Німеччини Ангела Меркель попереджає, що це не відбудеться в найближчому майбутньому.
На прес-конференції за підсумками переговорів з А.Меркель у Берліні В.Путін звернув увагу на те, що візовий режим, "прикордонні формальності створюють серйозні труднощі для розвитку ділових контактів".
"Російський підхід до цієї проблематики добре відомий. Ми виступаємо за максимальне спрощення візових процедур в наших відносинах з європейськими партнерами та неодноразово заявляли про готовність перейти до безвізового режиму", - сказав В.Путін.
При цьому він підкреслив, що "зрозуміло, рухатися в цьому напрямку ми можемо виключно на основі взаємності".
Одночасно російський прем'єр нагадав, що саме з Німеччиною Росія уклала першу двосторонню угоду про спрощення візових формальностей, за яким пішли аналогічні домовленості з іншими країнами ЄС і з Євросоюзом у цілому.
Зі свого боку А.Меркель повідомила, що Росія та ЄС "починають готувати "дорожню карту", такі кроки потрібно зробити, щоб прийти до безвізового обміну".
"Але у Німеччині є ще деякі питання, деякі побоювання. Тому нам не вдасться завтра перейти до безвізового обміну", - сказала вона.
У той же час канцлер Німеччини пообіцяла, що "для бізнесменів ми введемо певні послаблення, тому що отримати візу важко".
Як зазначила А.Меркель, "ми будемо крок за кроком наближатися до безвізового обміну".
"Я знаю, з точки зору Росії це триває надто довго, і Росія не цілком згодна з нашим підходом. Але зараз ми конкретизували наші кроки і будемо їх реалізовувати", - пообіцяла А.Меркель.
Між тим В.Путін завершив тему скасування віз зауваженням про те, що в цьому зацікавлені не лише громадяни Росії. "Під час дискусії з представниками німецького бізнесу керівник найбільшої і єдиної в своєму роді європейської компанії EADS раптом мені сказав, що треба якось спростити візовий режим. Я запитав: "А ви навіщо страждаєте? "Він відповів, що вони створили цілі інженерні колективи, які потрібно оперативно перекидати з однієї країни в іншу. І це заважає роботі", - сказав російський прем'єр.
"Я думаю, що все, що заважає розвитку економіки, має бути усунуто", - уклав В.Путін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас