Британські експерти визнали безпечним м'ясо клонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські експерти визнали безпечним м'ясо клонів

45
Британські експерти з продуктів харчування визнали м'ясо клонованих тварин безпечним для споживачів.
Оцінка безпеки зазначеної продукції була проведена після того, як стало відомо про низку випадків продажу такого м'яса на території країни, повідомляє BBC.
Агентство з харчових стандартів Великобританії (Food Standards Agency, FSA) зафіксувало в країні три випадки реалізації м'яса, отриманого від клонованих тварин. За даними відомства, у продаж надійшли туші телят, народжених від клонованої в США корови. У країнах Європи, на відміну від Північної і Південної Америки, а також Азії, така продукція відноситься до нових видів їжі, і для її продажу потрібен спеціальний дозвіл.
Оцінку безпеки м'яса, отриманого від потомства клонованих корів, провели незалежні експерти британської Консультативної ради з нових видів продуктів харчування і технологій харчової промисловості (Advisory Committee on Novel Foods and Processes). Згідно з висновком комісії, зазначена продукція не відрізняється від м'яса звичайних тварин і безпечна для споживачів.
У грудні 2010 року фахівці FSA обговорять висновки незалежних експертів і дадуть профільним міністерствам рекомендації щодо випуску відповідної продукції на ринок. В даний час за порушення британського законодавства у сфері нових продуктів харчування передбачено штраф у розмірі до п'яти тисяч фунтів
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас