Янукович і Медвєдєв вирішили "дуже непросте" газове питання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович і Медвєдєв вирішили "дуже непросте" газове питання

Енергетика
772
Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медвєдєв домовилися про вирішення газового питання таким чином, щоб були дотримані інтереси двох країн.
"Ми зобов'язані знайти рішення цієї проблеми, незважаючи на те, що з правової точки зору у нас є бази для цього співробітництва, незважаючи на те, що ця база створювалася, може, в не найсприятливіший період розвитку російсько-українських відносин", - сказав Медвєдєв.
У свою чергу Янукович назвав газове питання "дуже непростим". "Але головне, щоб ми послідовно вирішували це питання в інтересах України і Росії... Ми бачимо перспективу і до кінця цього року ми повинні пошукати відповіді на це питання, і думаю, що знайдемо", - сказав він.
Янукович додав, що і Україна і Росія прагнуть до таких відносин у газовій сфері, які б не шкодили енергетичним інтересам Європи. Він підкреслив, що президенти прагнуть до пошуку компромісів, одним із прикладів знаходження такого компромісу він назвав підписання за підсумками засідання міждержавної комісії протоколу, що передбачає збільшення обсягу транспортування нафти по території України і на нафтопереробні українські підприємства до 18,5 мільйонів тонн на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас