ЦБ Іспанії вимагатиме від банків більшої прозорості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Іспанії вимагатиме від банків більшої прозорості

Казна та Політика
86
Банк Іспанії вимагатиме від національних банків більшої прозорості та відкритості в тому, що стосується активів, іпотек та іншої фінансової інформації, заявила в п'ятницю міністр фінансів і економіки країни Єлена Сальгадо на прес-конференції після засідання уряду. Про це повідомляє РИА Новости.
За її словами, в найближчі дні керівництво Банку Іспанії зустрінеться з представниками Рахункової палати та аудиту Національної комісії цінних паперів і національних банків для узгодження механізму банківської звітності, щоб вже до кінця березня 2011 року ЦБ країни міг мати докладну інформацію про стан справ іспанських банків.
"Кращий спосіб підтвердити нашу надійність - це надати повну інформацію. Тільки так можна боротися з чутками, які іноді виникають. Тому ми і хочемо більшої прозорості фінансової інформації", - зазначила міністр.
Сальгадо знову заявила, що економіка і фінансова система Іспанії не потребують допомоги з боку партнерів по Євросоюзу, і нагадала, що борг Іспанії перебуває на "історичному рівні" - на 20 пунктів нижче загальноєвропейських показників.
Тим не менш ринки продовжують "карати" іспанські банки. У п'ятницю торги на біржі Мадрида почалися зі зниження практично всіх показників, і до середини дня лише одна компанія з котируються на біржі була в плюсі. Індекс IBEX-35 впав на 2,12 пункту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас