Рахункова палата вважає прожитковий мінімум заниженим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата вважає прожитковий мінімум заниженим

Казна та Політика
343
Рахункова палата вважає заниженими нинішній показник прожиткового мінімуму. Про це повідомив голова Рахункової палати Валентин Симоненко в інтерв'ю газеті "2000".
"Чинний показник прожиткового мінімуму визначається на базі споживчого кошика, який сьогодні не враховує повного набору товарів і послуг, необхідних для задоволення першочергових потреб громадян. Цей мінімум істотно занижений", - сказав Симоненко.
За його словами, невідповідність офіційного прожиткового мінімуму його фактичному розміру призводить до заниження розмірів мінімальної зарплати, спотворює тарифну сітку, по якій нараховуються зарплати і пенсії.
Згідно з чинним законодавством, як підкреслив Симоненко, прожитковий мінімум повинен регулярно переглядатися, але на практиці такий перегляд здійснюється не завжди.
Як повідомляло агентство, згідно з прийнятим Верховною Радою 27 квітня державним бюджетом на 2010 рік, прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 грудня буде складати 922 гривні, з 1 жовтня він складає 907 гривень, з 1 липня він становив 888 гривень.
Кабінет Міністрів планує збільшити прожитковий мінімум для працездатних осіб з 922 гривень до 963 гривень в 2011 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас