Україна і РФ підписали угоду про інспекції у місцях дислокації ЧФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і РФ підписали угоду про інспекції у місцях дислокації ЧФ

Казна та Політика
292
Україна і Російська Федерація підписали угоду про інспекції в місцях дислокації Чорноморського флоту (ЧФ) Росії.
Про це оголошено сьогодні, 26 листопада, за підсумками переговорів Президентів двох країн Віктора Януковича і Дмитра Медвєдєва, передає радіо "Ехо Москви".
Також було заявлено про досягнення взаєморозуміння з будівництва мосту через Керченську протоку.
Зараз транспортне обслуговування людей, які бажають поїхати з російського Кавказу до Криму, здійснюється з використанням паромної переправи.
Відзначимо, в червні ц.р. Кабінет міністрів України схвалив проект угоди з урядом РФ про взаємодію при проведенні інспекційних заходів у місцях дислокації військових формувань ЧФ Російської Федерації на території України згідно з Договором про звичайні збройні сили в Європі від 19 листопада 1990 р., Віденським документом 1999 р. щодо заходів зміцнення довіри і безпеки та Договором щодо відкритого неба від 24 березня 1992 року.
Нагадаємо, 28 квітня ц.р. в Москві відбулося восьме засідання підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ та його перебування на території України. Сторони розглянули весь комплекс питань функціонування ЧФ на основі базових угод, що регулюють перебування флоту на території Україні. У військово-політичній сфері сторони погодили текст міжурядового договору про взаємодію при проведенні інспекційних заходів у місцях дислокації військових формувань російського флоту з багатостороннім міжнародним документам у галузі роззброєння.
Як повідомлялося, 21 квітня 2010 р. у Харкові Президент України Янукович і Президент Росії Медвєдєв підписали угоду між Україною та РФ з питань перебування ЧФ РФ на території України, згідно з якою термін перебування ЧФ Росії продовжено на 25 років - до 2042 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас