Черновецький віддав у приватну власність історичні будинки разом з мешканцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький віддав у приватну власність історичні будинки разом з мешканцями

Казна та Політика
341
Команда мера Києва Леоніда Черновецького передала низку історичних особняків в столиці на безкоштовній основі у приватну власність, заявляє депутат Київської міськради від фракції БЮТ Олександр Бригинець.
За словами депутата, Київрада 24 травня 2007 року прийняла рішення, яке передбачає, що при проведенні інвестиційного конкурсу питання про набуття права власності на майно комунальної форми власності може вирішуватися шляхом передачі його учаснику інвестиційного конкурсу у власність. "Це рішення Київради суперечить законам, але саме його команда Черновецького використовувала для передачі необхідних об'єктів у приватні руки", - підкреслив Бригинець.
Він додав, що в таких випадках не потрібно ніякого рішення Київради, а також факту продажу об'єкта. "Майно просто виводилося з власності громади і Київрада не брала у цьому участі", - уточнив депутат.
Як приклад він навів передачу в приватну власність на безоплатній основі особняків на вулиці Малій Житомирській 12-а, 12-б, 14-а, 14-б, які є пам'ятками архітектури. Ця ділянка була передана на умовах інвестиційного конкурсу ТОВ "Пантеон-інвест" в 2008 році. Житель цього будинку Олександр Глухов заявив, що мешканці не знали про факт передачі їхнього будинку в приватну власність. Після того, як вони спробували з'ясувати ситуацію і оскаржити дане рішення, будинок був вже перепроданий іншій фірмі - ТОВ "Вестінга".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас