Протестуючий Майдан перейшов у режим "чергування" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Протестуючий Майдан перейшов у режим "чергування"

Казна та Політика
429
Акція протесту підприємців проти прийняття Податкового кодексу на площі незалежності в Києві триває, однак перейшла в режим "чергування" - до наступного масового мітингу, повідомляє УНІАН.
Зараз у наметовому містечку перебувають близько 100 мітингуючих.
Як повідомили учасники акції, зі своїми подальшими діями вони будуть визначатися з урахуванням обставин. Зараз в наметовому містечку ніхто не виступає, тільки грає музика.
У той же час, як повідомляє "РБК-Україна", в наметовому містечку на Майдані сформувалися дві групи впливу.
Так, один з лідерів наметового містечка Олександр Данилюк заявив про те, що вчора ввечері було розпущено координаційну раду містечка, а нову буде створено 29 листопада.
Пояснюючи ситуацію, що склалася, Данилюк повідомив, що окремі представники координаційної ради не підтримують ідею про політичні вимоги учасників акцій протесту і "вступили у співпрацю з владою". Як приклад він навів позицію Оксани Продан про те, що акції протесту можна відновлювати лише 6 грудня.
Разом з тим інші учасники наметового містечка не згодні з позицією Данилюка, заявляючи про те, що його не обирали лідером руху протесту. На даний момент ситуація невизначена, тривають дискусії між активістами наметового містечка.
У свою чергу член координаційної ради Михайло Свистович заявив про те, що раду не розпущено і вона ще збереться сьогодні. За словами Свистовича, рада не висуває політичних вимог, вимагаючи лише одного - щоб президент України Віктор Янукович наклав вето на Податковий кодекс.
Якщо вето не буде накладено, припустив Свистович, то виникне вимога відставки уряду, "який розробив такий непрофесійний документ".
Як повідомлялося, 18 листопада Верховна Рада України прийняла Податковий кодекс. Він викликав громадське обурення, масові акції протесту відбуваються по всій Україні. Підприємці вимагають від президента Віктора Януковича ветувати кодекс.
22 листопада на Майдані в Києві підприємці почали безстрокову акцію протесту.
Лише сьогодні кодекс був підписаний спікером Володимиром Литвином, після чого переданий на підпис президенту.
Раніше "бютівець" Володимир Яворівський припустив, що масові акції протесту на столичному Майдані будуть відновлені 29 листопада.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас