Тігіпко: Коштів у держави для капіталізації "Надра" і націоналізованих банків поки немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Коштів у держави для капіталізації "Надра" і націоналізованих банків поки немає

Казна та Політика
574
Держава поки що не має коштів для входження в акціонерний капітал банку 'Надра', повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
"Підвищувати акціонерний капітал трьом держбанкам, які були приватизовані й викуплені державою, ми теж не будемо у зв'язку з непростою економічною ситуацією", - сказав він.
"Сьогодні ці банки повинні вирішувати питання, перш за все, власним коштом і, в разі необхідності, за рахунок пошуку інших інвесторів", - додав Тігіпко.
Він нагадав, що держава вже вклала в ці три банки ("Укргазбанк", банк "Київ" і "Родовід Банк" ) "чималі" гроші - 17 млрд грн.
"Якщо банки не вийшли на стабільну роботу, значить, менеджмент спрацював неефективно або державні кошти були розкрадені, кудись пішли не туди. Не розібравшись у ситуації, ми не можемо постійно продовжувати фінансування цих банків за рахунок платників податків", - підкреслив віце-прем'єр.
За його словами, розглядається питання про залучення консультанта, який запропонує стратегію виходу із ситуації. "Наприклад, злиття трьох банків і, можливо, вже такому банку буде сенс допомогти. Або ж один з банків візьме на себе погані активи, а два інші за рахунок цього стануть краще себе почувати", - описав Тігіпко можливі варіанти.
"Тому зараз для мене абсолютно зрозуміло, що спочатку повинна бути чітко вироблена стратегія, яка має на увазі бізнес-план. Виходячи з нього, жорстко взявши під контроль ситуацію з адміністрування цих банків, і потрібно буде рухатися", - сказав на завершення віце-прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас