Банкір: 35-40% кредитів у банківській системі - проблемні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: 35-40% кредитів у банківській системі - проблемні

Кредит&Депозит
551
Офіційний рівень проблемних кредитів у банківському секторі в 12% не відповідає дійсності. Реальний показник - 35-40%. Таку заяву зробив голова наглядової ради "ПравексБанку" Сільвіо Педрацці 22 листопада на круглому столі "Рекапіталізація банківської системи: українські реалії та світовий досвід", організованому Лігою фінансового розвитку.
На думку банкіра, в поточних умовах найважливішим завданням для України є рекапіталізація банків. Вона потрібна для того, щоб покрити не лише кредитні, а й ринкові ризики, ризики очікуваних і несподіваних втрат і т.д.
"Хто може в Україні прорахувати правильно такі ризики? В інших країнах ніхто не зміг. Інакше в більш просунутих і більше регульованих країнах не було таких втрат в банківській системі", - зазначив Педрацці.
За його словами, не потрібно забувати про нарощення і відносного, і абсолютного капіталу, оскільки це питання розвитку банківської системи в т.ч. в інфраструктурному плані (ІТ-технологій і т.д.).
"Це питання ефективності, хороша можливість для низки банків об'єднатися і бути більш прибутковими. На моє відчуття, банківській системі в Україні потрібен стрибок, і для цього стрибка потрібні гроші - інвестиції. Але інвестиції потребують капіталу", - резюмував Педрацці.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас