Після Нового року інтернет захлинеться пивом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після Нового року інтернет захлинеться пивом

1078
Починаючи з 2011 р. в Україні може бути заборонена реклама пива на телебаченні і в пресі. Передбачають заборону законопроекти №1014-2П і №6645 повинні бути розглянуті Верховною Радою до кінця цього року
За підрахунками медіа-агентства AMM/Vizeum Ukraine, якщо дані законопроекти наберуть чинності, втрати телеіндустрії складуть 150-200 млн. грн., друкованої преси - 9,8 млн. грн. Втім, у такому випадку виграє ринок інтернет реклами.
"Потенційний приріст бюджетів, спрямованих в інтернет, може скласти близько 250-300% від обсягу 2010 року, наблизившись до планки 10% загального медійного бюджету "пивників" і абсолютної цифри "інтернет-грошей" в 8-10 млн грн" , - прогнозує директор AMM/Vizeum Ukraine Оксана Стехіна.
За її даними, в цьому році частка витрат пивоварів на рекламу в інтернеті становить близько 2% загального медіа бюджету.
Оксана Стехіна також зазначила, що вже в цьому році, незалежно від заборони реклами в класичних медіа-каналах, пивні бренди, дотримуючись загальних трендів, почали активну експансію в соцмережі, яка в 2011 тільки посилиться.
"Основним інструментом залишається банерна реклама (і брендування, як її різновид). Якщо у 2010 році на це вид розміщень витрачалося 1,5% медіа бюджету, то в 2011 ми очікуємо збільшення даного показника до 5-6% (що пов'язано як зі зростанням числа користувачів, так і з більшою віддачею подібних кампаній)", - прогнозує Стехіна.
Крім цього, AMM/Vizeum пророкує підвищену увагу до нестандартних форматів розміщення, частка яких у рекламному бюджеті досягне 3-4%.
А ось контекстна реклама і SEO-оптимізація використовувалися категорією неактивно, подібну ситуацію AMM/Vizeum передбачає і в наступному році, бо продуктова специфіка робить ці інструменти малоефективними для "пивників".
Нагадаємо, на думку учасників ринку, FMCG-сектор стане одним з головних драйверів зростання реклами в Мережі в 2011 році.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас