Податковий кодекс надійшов до Адміністрації Президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податковий кодекс надійшов до Адміністрації Президента

Казна та Політика
761
Податковий кодекс надійшов з Верховної Ради України до Адміністрації Президента України, і експертна група почала над ним роботу, повідомляє прес-служба глави держави.
Нагадаємо, сьогодні, 26 листопада, голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав Податковий кодекс.
Згідно з нормами Конституції, Президент протягом 15 днів після отримання закону повинен підписати та офіційно оприлюднити його або повернути закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до ВР для повторного розгляду. У разі якщо Президент протягом встановленого терміну не повернув закон для повторного розгляду, закон вважається схваленим і має бути підписаний та офіційно оприлюднений.
Відзначимо, раніше заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко прогнозував, що 30 листопада, в день початку пленарних засідань парламенту, першим питанням буде винесено питання про Податковий кодекс. "Після того, як документ надійде Президенту, він поверне його до Верховної Ради з низкою поправок, які будуть стосуватися більш ліберальних підходів в частині пільгового оподаткування тих, хто працює на єдиному податку", - сказав Томенко.
Віце-спікер вважає цілком зрозумілим, що за таких обставин Верховна Рада зобов'язана буде невідкладно повернутися до розгляду питання про Податковий кодекс в контексті можливих змін, які запропонує Президент України. "Наскільки підприємці сприймуть ці пропозиції і припинять акції протесту - буде залежати від радикальності змін, які будуть запропоновані Верховній Раді", - підкреслив він.
За дорученням прем'єр-міністра України Миколи Азарова в уряді створена робоча група з врегулювання окремих положень Податкового кодексу. Робочу групу очолює перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.
Нагадаємо, 22 листопада в Києві та інших містах України підприємці почали акції протесту проти Податкового кодексу, прийнятого ВР 18 листопада. Вони почали свою акцію на Майдані Незалежності, після чого ходили до Адміністрації Президента і передали вимогу Президенту Віктору Януковичу ветувати цей ПК. За словами мітингувальників, якщо Президент України підпише ПК і не прислухається до протестів, мітингуючі мають намір оголосити безстрокову акцію протесту.
Варто зазначити, Президент України обіцяє цього тижня зустрітися з учасниками акції протесту проти нового ПК та врахувати їхню думку при прийнятті свого рішення щодо цього закону.
Крім того, глава держави заявив, що в дискусії навколо ПК є "велика політична складова". Він також зазначив, що "ми від спрощеної системи будемо поступово відходити, переходити на таку систему оподаткування, яка буде мотивувати зростання реальної економіки і виводити українську економіку з тіні".
Раніше керівник Адміністрації Президента Сергій Льовочкін запевнив, що Президент України розгляне звернення підприємців, які виступають проти набрання чинності нового ПК. Він звернув увагу на те, що ПК ще не надійшов на розгляд Президента України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас