Азербайджан буде забезпечувати Україну нафтою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан буде забезпечувати Україну нафтою

Енергетика
408
Україна і Азербайджан мають намір підписати дві міжурядові угоди щодо подальшого співробітництва з поставки нафти та скрапленого газу з Азербайджану на український ринок.
Про це повідомив міністр промисловості та енергетики Азербайджану Натік Алієв, виступаючи на прес-конференції в рамках Чорноморського економічного форуму, який почав свою роботу сьогодні у Ялті.
"Ми намітили довгострокову програму співробітництва з Україною, і перш за все, в цікавій для вас енергетичній сфері", - повідомив міністр.
За його словами, за останні 9 місяців Азербайджан поставив на український ринок понад 1 мільйон тонн нафти і понад 160 тисяч тонн нафтопродуктів. "Ми хочемо розвивати цей коридор, який сьогодні утворився між Україною та Азербайджаном, незважаючи на те, що ми плануємо розвивати більш глобальні проекти, зокрема, такий, як розвиток євроазіатського нафтотранспортного коридору", - зазначив Алієв.
Він нагадав, що азербайджанська нафта вже переробляється на українському заводі в Кременчуці, і його продукція реалізується через мережу заправок в Україні.
Говорячи про проект поставок скрапленого газу на територію України, Алієв нагадав, що Азербайджан уже веде такий проект в рамках трьох країн - Азербайджану, Грузії і Румунії - з будівництвом великого терміналу на Чорному морі.
"Ми знаємо про плани України, про те, що такий самий термінал з прийому зрідженого газу буде побудований на Чорному морі в Україні, ми готові, і угоду у нас вже підготовлено. І я думаю, що найближчим часом ми її підпишемо, що дасть нам абсолютні гарантії підтримки один одного в реалізації таких проектів", - підкреслив Алієв.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас