У США викладач вузу імплантував собі фотоапарат в голову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США викладач вузу імплантував собі фотоапарат в голову

819
Художник Вафа Білал, який викладає в Нью-Йоркському університеті, імплантував собі в потилицю фотоапарат. Чоловік зважився на цей незвичайний крок у рамках арт-проекту "The 3rd I" ("Третє око") для музею сучасного мистецтва в м. Доха - столиці арабського емірату Катар. Про це повідомляє Associated Press.
Діаметр даного пристрою - близько 5 см, його товщина - близько 2 см. Камера також буде оснащена радіопередавачем. Прилад пробуде в голові художника протягом року і весь цей час буде робити знімки раз на хвилину, відсилаючи їх після цього на екран, встановлений в музеї в Досі. За словами Білала, весь цей час він буде жити звичайним життям.
Однак даний арт-проект викликав стурбованість керівництва Нью-Йоркського університету, де В.Білал викладає. На думку представників вузу, цей експеримент може стати вторгненням у приватне життя студентів університету та колег художника. В.Білал пішов на компроміс в даному питанні і відмовився від зйомок своєю потиличною камерою в будівлі вузу. На території навчального закладу він буде прикривати об'єктив спеціальною кришкою.
Зазначимо, що у Білала і раніше виникали досить екстравагантні творчі ідеї. Так, влітку цього року він зробив величезне татуювання на своїй спині у вигляді карти Іраку - своєї рідної країни, на якій були відзначені гарячі точки, де ведуться військові дії з США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас