В ОАЕ вперше збанкрутувала будівельна компанія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ОАЕ вперше збанкрутувала будівельна компанія

625
Економічна ситуація на будівельному ринку ОАЕ продовжує загострюватися. Новина про банкрутство одного з найбільших девелоперів країни викликала паніку серед місцевих інвесторів будівельного бізнесу.
Як повідомляє портал ArabianBusiness, компанія Al Murjan Real Estate звернулася до суду емірату Шарджа із заявою про банкрутство та про скасування проекту будівництва житлового та туристичного комплексу White Bay в Умм-Аль Кувейні вартістю $3 млрд. Суд вже призначив двох судових розпорядників для ліквідації підприємств.
Для інвесторів цього проекту офіційне банкрутство компанії означає, що повернути свої вкладення вони зможуть, тільки почавши судовий розгляд з питання про стягнення дебіторської заборгованості.
Директор проекту White Bay Люк Барнетт вже підтвердив факт майбутньої ліквідації підприємств і повідомив інвесторів про початок судового процесу.
Нагадаємо, що ринок нерухомості Об'єднаних Арабських Еміратів сильніше від багатьох інших постраждав від фінансової кризи. До вересня 2009 року в країні було призупинено або скасовано 566 проектів, а прибуток галузі впав на 80% в порівнянні з попереднім роком. У листопаді 2009 на межі банкрутства опинилася велика державна інвестиційна компанія Dubai World Дубая, проте їй вдалося втриматися на плаву за рахунок фінансової підтримки уряду емірату Абу-Дабі, який надав компанії $17 млрд.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас