Credit Suisse: Найшвидше зростає добробут в Індонезії та Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Credit Suisse: Найшвидше зростає добробут в Індонезії та Росії

262
Про зміщення світового багатства на Схід пише німецька економічна газета Handelsblatt. Видання посилається на дані великого швейцарського банку Credit Suisse, який у своїй нещодавній доповіді стверджує, що за останні десять років розміри майна, що належить приватним особам, зросли в Китаї в 3,5 рази - з 4,7 до 16,5 трлн доларів. Для порівняння: за той же час німці збільшили своє особисте майно з 5,8 до 11,0 трлн доларів - майже на 90%. Швидше за все, відзначає видання, зростає добробут в Індонезії і Росії. Тут статки дорослих громадян збільшилися за останні п'ять років у десять разів. Щоправда, їх вихідний рівень був відносно невеликий. Так, в Індонезії середній стан в 2000 році становив всього близько 2500 доларів, зараз-приблизно 12200.
Серед лідерів зростання також Австралія, Нова Зеландія, Польща та Румунія. У США майно приватних домогосподарств зросло за десять років на 22%, в Японії - лише на 5%. Замикають список Ісландія та Аргентина, де добробут знизився на 30%.
Доповідь Credit Suisse, розповідає автор статті Андреас Нізманн, присвячена зміні рівня добробуту в світі з 2000 року по теперішній час. Його основний висновок: незважаючи на фінансово-економічну кризу, добробут населення нашої планети продовжує чітко зростати.
Світове нерухоме майно фахівці Credit Suisse оцінили приблизно в 200 трлн доларів. У перерахунку на дорослих мешканців Землі це відповідає в середньому приблизно 43800 доларам, що на 43% більше, ніж у 2000 році. Швейцарські економісти частково пояснюють це зростання ослабленням американської валюти. Але навіть якщо відкинути ефект від зниження курсу долара по відношенню до решти ключових валют, населення Землі стало за десять років багатшим на 24%.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас