Профспілки: Влада змушує "депресивні галузі" підтримати Податковий кодекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки: Влада змушує "депресивні галузі" підтримати Податковий кодекс

775
Влада готує виступи на підтримку Податкового кодексу, повідомляється в заяві Національного форуму профспілок України (НФПУ).
У заяві наголошується, що підготовка виступів буде здійснюватися за єдиною схемою: влада буде давати вказівку керівникам підприємств, які, у свою чергу, будуть примушувати працівників публічно висловлюватися на підтримку Податкового кодексу. При цьому будуть задіяні ті галузі економіки, які перебувають в занепаді і залежному від влади стані.
Автори заяви зазначили, що одна з "таких акцій" вже відбулася 24 листопада, коли виробники легкої промисловості дали прес-конференцію, закликавши учасників акцій протесту припинити мітинги і погодитися з прийняттям Податкового кодексу.
Як звернув увагу голова НФПУ Мирослав Якибчук, минулого року заборгованість з виплати заробітної плати на вітчизняних підприємствах легкої промисловості зросла в середньому на 37%, при цьому 25% працівників галузі були в режимі вимушеної неповної зайнятості. Крім того, за 9 місяців 2009 року кількість працюючих у галузі виробництва виробів зі шкіри та взуття скоротився на 3,3%, а спад виробництва одного лише текстилю досяг 33,3%.
"Це є свідченням того, що галузь легкої промисловості доведена до такого стану, коли без підтримки держави вона існувати не зможе. А значить, представники цієї сфери змушені діяти і висловлюватися на підтримку будь-яких рішень влади", - вважає М.Якибчук.
За інформацією НФПУ, подібні виступи та прес-конференції на підтримку Податкового кодексу планують представники суднобудівної, авіабудівної та інших галузей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас