Лукашенко звинуватив Росію у фінансуванні білоруської опозиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко звинуватив Росію у фінансуванні білоруської опозиції

Казна та Політика
243
Президент Білорусі Олександр Лукашенко знає про факти фінансування Росією білоруської опозиції, зокрема, кандидатів у президенти Республіки Білорусь.
"У нас є факти. Володимир Некляєв, Андрій Санніков - це люди, які сьогодні фінансуються Росією", - сказав О.Лукашенко в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro, повідомляють білоруські ЗМІ.
Глава білоруської держави розповів, що чув виступи деяких кандидатів на вищу посаду країни.
У той же час О.Лукашенко не відкидає можливості співпраці влади з опозицією. При цьому він зазначив, що якщо опозиціонери "хочуть і готові діяти в плані тієї політики, яка сьогодні проводиться в Білорусі, ласкаво просимо".
Нагадаємо, 24 вересня ц.р. в Центральну виборчу комісію Білорусі (ЦВК) надійшла заява чинного президента республіки О.Лукашенка про реєстрацію ініціативної групи громадян з висунення його кандидатом у президенти на виборах, які відбудуться в грудні 2010 р. За інформацією ЦВК Білорусі, до складу ініціативної групи увійшли 8403 особи.
Раніше О.Лукашенко неодноразово заявляв про намір зберегти свій пост. Він керує Білоруссю протягом трьох термінів - з 1994 р. Після внесення поправок до конституції країни він може балотуватися в президенти необмежену кількість разів.
Також про своє бажання взяти участь у виборах заявляли представники опозиції, зокрема лідер руху "За свободу!" Олександр Мілінкевич, лідер громадянської кампанії "Говори правду" Володимир Некляєв, лідер кампанії "Європейська Білорусь" Андрій Санніков і голова Ліберально-демократичної партії Білорусі Сергій Гайдукевич.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас