Меркель заявила, що євро переживе боргову кризу європейських країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель заявила, що євро переживе боргову кризу європейських країн

Валюта
806
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що євро переживе боргову кризу європейських країн, і що реструктуризація національного боргу не загрожує жодному члену єврозони, повідомляє "Голос Америки".
Таку заяву канцлер Меркель зробила в Берліні, намагаючись дещо заспокоїти фінансові ринки. Тимчасом, євро вже опустився до двомісячного мінімуму щодо долара.
Багато аналітиків побоюються, що євро може впасти ще нижче, якщо Іспанія та Португалія наслідуватимуть приклад Греції та Ірландії і звернуться по допомогу для відновлення економіки.
Ангела Меркель визнала, що на фінансових ринках зараз існує "високий ступінь зденервування". Разом з тим вона висловила переконання, що нові випробування зміцнять Євросоюз.
Пізніше відбулася телефонна розмова Ангели Меркель і французького президента Ніколя Саркозі. Гадають, що глави двох економічних стовпів єврозони обговорювали поточну боргову кризу.
Як ми повідомляли, директор Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) Клаус Реглінг заявив в інтерв'ю, що зона євро збережеться, незважаючи на загострення кризи в окремих країнах. "Неможливо уявити, що євро зазнає краху. Небезпека дорівнює нулю",- стверджував К.Реглінг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас