Експерти: Ірландським банкам потрібна докапіталізація в 30 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Ірландським банкам потрібна докапіталізація в 30 млрд євро

Казна та Політика
175
Банкам Ірландії необхідний додатковий капітал у розмірі до 30 млрд євро, щоб переконати інвесторів вкладати в них кошти, вважають експерти аналітичної компанії CreditSights, думку яких наводить агентство Bloomberg. Зокрема, банку Allied Irish необхідний додатковий капітал в 9,1 млрд, Bank of Ireland - 4,5 млрд, а Anglo Irish Bank Plc. - до 11,4 млрд.
Крім того, на думку аналітика CreditSights Симона Адамсона, найбільшим фінансовим організаціям країни - Allied Irish Banks PLC і Bank of Ireland - треба наростити власний капітал першого рівня до позначки 15% від зважених за ризиком активів з нинішніх 8%.
Глава Центробанку Ірландії Патрік Хонохан заявив на поточному тижні, що продаж ірландських банків іноземним покупцям може бути доцільною. За словами Хонохана, великі світові банки часто перебувають у кращому становищі для того, щоб покрити збитки іноземних дочірніх компаній, ніж невеликі країни, в яких ці "дочки" розташовані.
У четвер міжнародне рейтингове агентство Moody's помістило рейтинги деяких банків Ірландії на перегляд з можливістю зниження. Раніше агентство заявило про можливість зниження на кілька ступенів суверенного рейтингу Ірландії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас