Китай порадив США продати золотий запас — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай порадив США продати золотий запас

Банківські метали
2580
Експерт Народного банку Китаю (ЦБ КНР) Ся Бінь запропонував США знизити витрати і продати частину свого золотого запасу, повідомляє Bloomberg. Таким чином країна може частково вирішити проблему подвійного дефіциту - державного бюджету і торговельного балансу, відзначає аналітик.
"У США понад 8 тисяч тонн золота. Чому б їм не продати частину запасів, якщо вони хочуть отримати кошти на відновлення економіки, але не збільшувати тягар бюджету?" - задався питанням Ся. Він не сказав, чи захоче сам Китай купувати золото в американців.
Зараз США володіють найбільшими запасами золота у світі - 8 143 тонни. Для порівняння - Китай має лише 1 054 тонни. Урядові експерти вважають, що КНР має нарощувати свій золотий запас. Китай тримає в американських казначейських зобов'язаннях близько 880 млрд доларів. За поточними ринковими цінами на ці гроші можна було б купити близько 20 тис. тонн золота.
За словами Ся, США не зможе вирішити свої економічні проблеми, якщо буде покладатися на друкування грошей. Він зазначив, що з ліквідністю на американських фінансових ринках і так все в порядку, але в реальну економіку гроші потрапити не можуть.
Раніше стало відомо, що Федеральна резервна система запускає нову програму так званого кількісного пом'якшення, суть якої полягає в покупці у банків держоблігацій на суму 600 млрд доларів. Китай і низка країн, що розвиваються висловили невдоволення прийняттям цієї програми, оскільки, на їхню думку, кошти підуть не на відновлення американської економіки, а на спекуляції на фондових ринках.
Китай, у свою чергу, зараз страждає від надмірного припливу "гарячого" капіталу, в тому числі і з США. Ця притока розганяє інфляцію всередині країни, провокуючи неадекватне зростання вартості активів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас