На розвиток малих міст України виділять з бюджету 1,5 мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На розвиток малих міст України виділять з бюджету 1,5 мільярда гривень

Казна та Політика
198
В Україні малі міста найближчим часом отримають Державну цільову програму підтримки соціально-економічного розвитку на 2011-2015 роки. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов.
За словами Тихонова, метою програми є сприяння розвитку інфраструктури малих міст, підвищення якості послуг, що надаються органами місцевого самоврядування таких міст.
"Наше завдання, крім правової і фінансової підтримки, створити умови для залучення в малі міста інвестиційних ресурсів, які так чи інакше сприятимуть їх розвитку", - сказав Тихонов.
Передбачається вдосконалення нормативно-правової бази, впровадження ефективного механізму надання державної фінансової підтримки у розробці містобудівної та землевпорядної документації, реалізація інвестиційних проектів у сфері житлово-комунального господарства.
"Державна фінансова підтримка соціально-економічного розвитку малих міст буде надаватися як субвенція з державного бюджету бюджетам малих міст за рахунок коштів, передбачених у держбюджеті на соціально-економічний розвиток регіонів на умовах співфінансування з бюджетів малих міст, обсяг якого повинен становити не менш 10% субвенції", - зазначив Тихонов. Він також уточнив, що переліки об'єктів, що вимагають фінансування за рахунок субвенції, будуть формуватися органами місцевого самоврядування малих міст відповідно до визначених програмою напрямів.
Орієнтовний обсяг фінансування програми, за словами Тихонова, становить 1,7 мільярда гривень, з яких з державного бюджету - 1,5 мільярда гривень, за рахунок місцевих бюджетів - 157 мільйонів гривень.
Відзначимо, що малими містами є міста, населення яких не перевищує 50 тисяч. Малі міста становлять 75% загальної кількості міст України. В Україні на 1 січня 2010 року - 366 малих міст, в яких мешкає 6,4 мільйона осіб, що становить майже 14% населення країни.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас