Італійський "чистий шоколад" потрапив під заборону ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійський "чистий шоколад" потрапив під заборону ЄС

754
Європейський суд відмовив Італії у праві іменувати "чистим шоколадом" кондитерські вироби без рослинних жирів крім какао-масла, передає агентство ANSA.
У Люксембургу вирішили, що термін "чистий шоколад" вводить в оману покупців, бо такого продукту в природі не існує. Суд наказав італійським кондитерам орієнтуватися на європейських колег і вказувати відсутність рослинних жирів лише в переліку інгредієнтів, як це роблять в інших країнах - Бельгії, Франції, Німеччини.
Італійці таврували шоколад відповідно до законодавства, яке дозволяло використовувати термін у випадку, якщо виріб містить стовідсоткове какао-масло.
Суперечка навколо шоколаду розгорілася ще в 1999 році, коли Бельгія з Італією вступили в дебати з Британією, яка активно додає в продукцію рослинні жири.
В італійській Асоціації сільгоспвиробників Coldiretti обурені рішенням Люксембургу і наполягають, що воно було прийнято для витіснення з ринку продукції, "виготовленої в Італії". У Coldiretti вважають нелогічним, що "чистий шоколад" не має права на існування в той час, коли ЄС дозволяє вино без винограду і сир без молока.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас