АМКУ: Теплоенергетика буде працювати за єдиними "правилами гри" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Теплоенергетика буде працювати за єдиними "правилами гри"

Енергетика
280
Антимонопольний комітет України (АМКУ) офіційно рекомендував Міністерству з питань житлово-комунального господарства України розробити та затвердити типовий договір купівлі-продажу теплоенергії між постачальником послуг населенню і виробником-постачальником. Про це повідомляє прес-служба антимонопольного відомства.
Як встановив Комітет, на сьогодні відповідний типовий договір відсутній. Це створює умови для зловживання теплопостачальними організаціями монопольним становищем, внаслідок чого порушуються інтереси споживачів.
Зокрема, виробники теплової енергії уникають відповідальності за неякісні або надані не в повному обсязі послуги з теплопостачання.
Дійсно, відзначають в АМКУ, умови договорів, які зараз укладаються між теплопостачальною організацією і виконавцями послуг (житлово-експлуатаційними конторами, кооперативами, об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків), не містять зобов'язань з боку виробника щодо здійснення перерахунку за постачання теплової енергії низької якості і т.д.
Присутній на засіданні уповноважений представник МінЖКГ погодився з висновками АМКУ і повідомив про те, що рекомендації будуть виконані.
"Врегулювання взаємовідносин між виробником та виконавцем послуг з теплопостачання є гострою необхідністю. Неприпустимо, щоб такі нормативні прогалини позбавляли споживачів можливості зробити перерахунок плати за неякісні послуги. Тому ми надали рекомендації МінЖКГ і переконані, що це важливе для мільйонів громадян питання буде вирішене", - зазначив в.о. голови АМКУ Юрій Кравченко.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас