Глава Міноборони Південної Кореї пішов у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Міноборони Південної Кореї пішов у відставку

Казна та Політика
290
Міністр оборони Південної Кореї Кім Тхе Єн, якого звинуватили в неадекватній відповіді на обстріл з боку КНДР, подав у відставку.
Відправити у відставку Кім Тхе Єна, а також інших високопоставлених військових, раніше закликали депутати від правлячої партії Південної Кореї. На їхню думку, військові не змогли дати скоординовану відповідь на обстріл КНДР острова Енпхендо 23 листопада.
У результаті обстрілу північнокорейською артилерією бази збройних сил Південної Кореї на острові Єнпхендо загинули чотири людини: двоє військовослужбовців морської піхоти і двоє мирних жителів. Ще 18 осіб отримали поранення.
Сеул назвав обстріл північнокорейською провокацією. Північна Корея, між тим, заявляє, що обстріл став відповіддю на провокацію з боку жителів півдня: за версією Пхеньяна, під час навчань у Жовтому морі південнокорейські кораблі порушили кордон і випустили кілька снарядів у бік територіальних вод КНДР.
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун назвав збройний інцидент 23 листопада найсерйознішою подією такого роду з часів закінчення Корейської війни в 1953 році. Офіційної мирної угоди між Північною і Південною Кореєю тоді підписано не було.
Дії КНДР засудили багато країн, в першу чергу, США. На 28 листопада призначено початок спільних навчань ВМС США і Південної Кореї.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас