Швейцарський банк UBS запідозрили у зв'язках з махінаціями Медоффа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський банк UBS запідозрили у зв'язках з махінаціями Медоффа

Казна та Політика
289
Швейцарському банку UBS AG пред'явлені звинувачення в обізнаності з фінансовими махінаціями фонду Бернарда Медоффа, повідомляє РБК з посиланням на Reuters.
У поданому в Манхеттенський суд з банкрутств позові міститься вимога про компенсацію збитку, завданого жертвам фінансової піраміди, у розмірі 2 млрд доларів.
Позов був поданий адвокатом Ірвінгом Пікардом, якого суд призначив опікуном постраждалих в результаті махінацій Медоффа. 107 сторінок позову включають 23 звинувачення в неправомірних діях швейцарського банку. Крім UBS, в позові фігурує також група фізичних та юридичних осіб.
За словами Пікарда, UBS супроводжував діяльність різних донорських фондів, виступаючи їх спонсором, депозитарієм та управителем. Ці фонди були безпосередньо пов'язані з Bernard L. Madoff Investment Securities LLC. Адвокат підкреслив, що UBS перешкоджає розкриттю деталей, які б підтвердили обізнаність банку у злочинних задумах Медоффа. У свою чергу UBS називає висунуті проти нього звинувачення необґрунтованими. Банк має намір спростувати їх у суді.
Нагадаємо, в грудні 2008 р. в США була викрита найбільша в історії фінансова піраміда, яку створив і очолив Б.Медофф - колишній голова ради директорів біржі NASDAQ і засновник інвестиційної компанії Bernard L. Madoff Investment Securities LLC.
"Піраміда" Медоффа функціонувала не менше 20 років, а втрати інвесторів від шахрайства оцінюються в 65 млрд дол. Під час судового процесу Б. Медофф визнав себе винним і покаявся перед постраждалими від нього вкладниками. Пікард подав близько 20 позовів із запитом на повернення 17,5 млрд дол. із коштів фондів-донорів, друзів і членів сім'ї Медоффа, проте поки зміг повернути жертвам махінацій лише 1,5 млрд дол.
Медофф був засуджений судом до 150 років ув'язнення і відбуває свій термін у федеральній в'язниці Північної Кароліни. Навіть якщо легендарний аферист буде зразково поводитися у в'язниці, достроково вийти на волю він зможе лише в 2139 році, коли йому виповниться 201 рік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас