Латвія подвоїть податок на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія подвоїть податок на нерухомість

Казна та Політика
460
Остаточне рішення з цього приводу ухвалив на минулому тижні уряд країни. Крім того зросте ПДВ та плата за споживання електроенергії.
На даний час в Латвії діє прогресивний щорічний податок на житлову власність. Він становить 0,1% від кадастрової вартості нерухомості, якщо її вартість не перевищує 40 тис. латів (€56 тис.), 0,2%, якщо вартість становить від 40 тис. до 75 тис. латів (від €56 тис. до €105,9 тис.) і 0,3%, якщо житло коштує ще дорожче.
Зміни в податковому законодавстві мають набрати чинності з початку 2011 року. Нагадаємо, що коли це відбудеться, податкові ставки подвояться. Щорічна виплата за нежитлові площі зросте до 3% від кадастрової вартості, а ставка податку на земельні ділянки збільшиться не більше ніж на чверть, повідомляє Regnum.
Крім того, з нового року латвійський ПДВ зросте до 22%, а знижена ставка ПДВ - до 12%. Власникам житла в Латвії необхідно врахувати і те, що тепер до споживання електроенергії буде застосовуватися основна ставка ПДВ, а не знижена, повідомляє The Baltic Course.
Ці заходи викликані не кращим станом економіки Латвії та зобов'язаннями уряду країни перед іноземними кредиторами. У результаті збільшення податків влада розраховує залучити в казну понад 80 млн латів.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас