У США оголосили роздачу безкоштовної землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США оголосили роздачу безкоштовної землі

3332
Щонайменше у семи населених пунктах країни можна отримати безкоштовну ділянку землі. Ця ініціатива поширюється головним чином на громадян США - але, можливо, для іноземців будуть зроблені винятки.
Малі міста США страждають від відтоку жителів у великі. Деякі махнули на те, що відбувається, рукою, інші "стоять до останнього" і безкоштовно роздають свої землі в спробі стимулювати приплив населення.
Те, що відбувається, нагадує XIX століття, коли в США був прийнятий так званий "Хомстеді акт". За умовами цього закону, отримати безкоштовну землю могла будь-яка людина, яка досягла 21 року і була главою сім'ї (або ж самотня). Отримати землю могли як жінка, так і колишній раб, а також іноземець, який висловив бажання стати громадянином США.
Телеканал CNBC склав список з семи населених пунктів, в яких і до цього дня можна отримати безкоштовну землю.
Марн, штат Айова
Наприкінці XX століття населення містечка почало стрімко скорочуватися і на цей момент становить близько 149 осіб. У спробі повернути місту привабливість влада виділила чотири безкоштовні ділянки. Три призначені під житлову забудову, одна - під комерційну. На будівництво будинку можна отримати грант Агентства з розвитку сільської місцевості, а також $10 тисяч з коштів Ради з планування південного заходу Айови.
Для того щоб отримати безкоштовну землю в Марні, необхідно надати детальний план будинку, який на ній з'явиться. Забороняється ставити на ділянці трейлерний будинок, а також розводити худобу або коней.
Нью-Річленд, штат Міннесота
Населення містечка складає близько 1 200 осіб. На північній околиці міста пропонується безкоштовна ділянка землі під забудову житлом. Об'єкт має бути побудований протягом року.
Одержувачу землі необхідно оплачувати послуги, що надаються містом (водопостачання, каналізація, прибирання вулиць). Їх сукупна вартість досягає $25 тисяч. Однак для успішних кандидатів ця сума знижується до $14 тисяч, які можна виплачувати протягом 15 років разом з податками на нерухомість.
Штат Канзас
У штаті Канзас пропонується стільки безкоштовної землі, що для обробки і зберігання цієї інформації був зроблений окремий онлайн-портал під назвою Kansas Free Land. Він містить посилання на більш ніж 12 населених пунктів, від Херндон з населенням 124 людини до Вілсона з населенням 9698 осіб.
Беатріс, штат Небраска
У місті створена нова версія "Хомстеді акту", за умовами якої тут пропонується декілька безкоштовних ділянок землі за принципом "хто перший прийшов - той і отримав". Права власності на землю перейдуть одержувачам після того, як вони проживуть на ній протягом п'яти років. У деяких випадках на ділянках вже є побудовані будинки. Судячи з відсилання до "Хомстеді акту" XIX століття, не виключено, що на отримання ділянки можуть розраховувати іноземці.
Маскегон, штат Мічиган
Однойменні місто і округ пропонують компаніям, які створять тут 25 і більше робочих місць на повну ставку, безкоштовну ділянку промислового парку. Влада сподівається залучити представників харчової індустрії та провайдерів альтернативних джерел енергії. За створення 25 робочих місць покладається п'ять акрів землі, 50 - 12 акрів, 75 - 15 акрів, 100 і більше - 20 акрів.
Кертіс, штат Небраска
Місто з населенням 832 людини пропонує більше 10 ділянок землі в різних районах під забудову будинками на одну сім'ю. Три ділянки вже зайняті. Особливо наголошується, що ділянки розташовані на мощених вулицях, а всі необхідні комунікації до них вже підведені.
Кемден, Нова Англія
Місто з населенням 4 052 людини пропонує ділянку землі площею 3,5 акра бізнесменам, які створять щонайменше 24 робочі місця. Головним чином влада зацікавлена в залученні компаній, що працюють у сферах біотехнологій, IT, фінансових послуг, кіно, альтернативних джерел енергії.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас