Уряд України готується до продажу рекапіталізованих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України готується до продажу рекапіталізованих банків

Казна та Політика
834
Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва (Держкомпідприємництва) погодив проект постанови Кабінету міністрів, яким регламентується процедура продажу акцій банків, рекапіталізованих за рахунок бюджетних коштів.
"Уряд розробив процедуру підготовки та проведення продажу пакета акцій держави в статутному капіталі банків шляхом конкурсу. У разі якщо конкурс не відбудеться через відсутність заявок на участь у конкурсі, буде здійснюватися викуп пакета акцій акціонерами банку... За прогнозами, від приватизації названих банків передбачається отримати не менше 16,9 млрд грн", - повідомила прес-служба Держкомпідприємництва.
Згідно з повідомленням, проект постанови розроблено Фондом держмайна.
Український уряд контролює п'ять банків: повністю державні Ощадбанк і Укрексімбанк, а також Родовід Банк, Укргазбанк і банк "Київ" , які перейшли під державне управління в рамках антикризової програми з капіталізації банківського сектора. За 2009-2010 роки для капіталізації трьох фінустанов були виділені бюджетні кошти в сумі 16,97 млрд грн.
За даними Держкомпідприємництва, після поліпшення фінансового стану таких банків Мінфін внесе в уряд пропозиції щодо продажу частки держави або загального продажу часток держави та інших акціонерів (інвесторів) у статутному капіталі кредитно-фінансових установ на відкритих аукціонах.
Кошти від продажу корпоративних прав держави у статутних капіталах банків будуть зараховуватися до державного бюджету і спрямовуватися Мінфіном на погашення або на достроковий викуп державних облігацій України, придбаних Національним банком України.
"Запровадження процедури продажу пакетів акцій банків, в яких держава взяла участь у капіталізації, призведе до оздоровлення банківського сектора і позитивно вплине на стан грошово-кредитної сфери", - резюмується в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас