Аукціон віскі в Гонконгу пройшов успішно, але попит був нижчим, ніж на вино — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціон віскі в Гонконгу пройшов успішно, але попит був нижчим, ніж на вино

85
Другий аукціон дорогого віскі в Гонконгу, що проводився домом Bonhams, пройшов успішно, та обсяг покупок і рівень цін на віскі, як і раніше, відстають від попиту і цін на вино.
Всього було продано 80% з виставлених на торги лотів. Виручка аукціону склала 567 тис. гонконгських доларів ($73 тис.).
Найдорожчим лотом стала пляшка однобочкового Ardbeg Double Barrel, розлитого в 1974 році, - $124,95 тис., повідомляє The Wall Street Journal.
Тим часом збори за підсумками аукціону рідкісних вин Bonhams, який також пройшов на цьому тижні, склали 14,2 млн гонконгських доларів.
За оцінками Sotheby's і Christies, продажі дорогого вина в Гонконгу цього року перевищать обсяги його реалізації в Нью-Йорку і Лондоні разом узяті.
Між тим азіатським центром попиту на віскі залишається Тайвань: незважаючи на те, що населення острова не перевищує 23 млн, він є четвертим за величиною ринком віскі в світі після США, Великобританії та Франції. А за обсягом споживання віскі на душу населення тайванці вже давно вийшли на третє місце, поступившись лише британцям і французам. На Тайвані продають 41% всього обсягу віскі, що реалізується в Азії, при цьому особливою популярністю користуються дорогі сорти односолодового віскі.
На аукціоні віскі Bonhams цього тижня тайванці придбали близько 20% лотів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас