Уряд ліквідував держінспекцію із контролю за землями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ліквідував держінспекцію із контролю за землями

438
Кабінет міністрів України прийняв рішення про ліквідацію державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель. Це закріплено постановою уряду №1068 від 22 листопада 2010 року.
Документом передбачається створення ліквідаційної комісії на чолі із заступником голови Держкомітету із земельних ресурсів України Ігорем Левушевським, який повинен в шестимісячний термін проінформувати уряд про результати проведеної роботи.
Як повідомлялося, Держінспекція із контролю за використанням і охороною земель вперше була створена урядом Віктора Януковича (постанова №1958 від 25 грудня 2002 року). Пізніше вона була ліквідована урядом Ю.Тимошенко, після чого уряд Миколи Азарова постановою №477 від 21 червня 2010 року України вирішив знов створити її в системі Держкомзему.
Основним завданнями Держземінспекції були визначені участь в межах своїх повноважень в реалізації державної політики у сфері земельних відносин; організація і здійснення держконтролю за використанням і охороною земель; узагальнення практики використання законодавства з питань, що входять в її компетенцію, розробка пропозицій з його удосконалення.
Держземінспекція має територіальні органи в АРК, областях, Києві і Севастополі. Вона фінансується за рахунок держбюджету в рамках коштів, передбачених на утримання Держкомзему. При цьому інспекція є юридичною особою з власним балансом та ін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас