"Нафтогаз" отримав право на розробку 2 родовищ нафти у Західній Сахарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" отримав право на розробку 2 родовищ нафти у Західній Сахарі

Енергетика
383
Україна отримала право розробляти два родовища нафти в Західній Сахарі за результатами українсько-єгипетських переговорів. Про це заявив прем'єр-міністр Арабської Республіки Єгипту Ахмед Назіф на шостому засіданні міжурядової українсько-єгипетської комісії з економічного і науково-технічного співробітництва, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.
"Я хотів би відзначити і надати високу оцінку нашій двосторонній співпраці в нафтогазовій сфері, зокрема, я хотів би відзначити контракт, підписаний з компанією НАК "Нафтогаз України" про розвідку і видобуток нафти в Західній Сахарі", - зазначив Назіф.
Нагадаємо, 13 грудня 2006 р. між Арабською Республікою Єгиптом, Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією і компанією "Нафтогаз України" укладена концесійна угода по території Алам Ялина Шавіш Іст (Alam El-shawish East) площею 994 кв. км. в західній пустелі Єгипту.
В результаті першого випробування на площі Gharadik свердловини Hg-34/3 горизонту "G-2" формації Abu Rawash 18 лютого 2009 р. був отриманий промисловий приплив нафти дебітом 80 т на добу. Другий промисловий приплив вуглеводнів в цій же свердловині дебітом 350 т нафти на добу і 115 тис. куб. м газу на добу був отриманий з горизонту Abu Rawash "G-5" 8 листопада 2009 р.
В той же час, на площі Western Gharadik було відкрито друге нафтогазове родовище - в результаті випробування свердловини Whg-2/1, яка дала промислові припливи нафти 44 т на добу з горизонту "Bahariya" і 16,7 т на добу з горизонту Abu Rawash "G-6", а також попутного газу з цих же горизонтів дебітом відповідно 14,4 і 9,9 тис. куб. м.
До цього часу пробурено 8 свердловин, з них 6 пошукових (Sedfa-1, Hend-1, Mosaad-1, Hg-34/5, Whg-2/1, Karima-1x) і 2 розвідувальні (Hg-34/3, Hg-34/4), 1 свердловина знаходиться в бурінні (Whg-1/1) і на 3 свердловинах проводяться роботи із капремонту і випробування пластів (Hg-34/4, Hg-34/2, Karima-1). В процесі буріння свердловин проводиться повний комплекс геолого-геофізичних і промислових досліджень.
Зазначимо, в лютому ц.р. повідомлялося, що "Нафтогаз України" відкрив вже третє родовище на концесійній території Алам Ель Шавіш Іст в Єгипті. Зокрема, було закінчено буріння чергової пошукової свердловини на концесійній території в Південному блоці. При випробуванні в свердловині горизонту "G" формації Abu Rawash 20 лютого ц.р. отримані промислові припливи газу дебітом 270 тис. куб. м на добу і конденсату дебітом 64,5 куб. м в добу. "Відповідно до геофизичних досліджень, перспективними горизонтами в пробуреній свердловині є також горизонти Abu Rawash "F", Abu Rawash "D", Abu Rawash "B", - говорилось у повідомленні.
НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія, підприємства якої добувають більше 97% газу і нафта в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас