Банки ФРН побоюються наслідків антикризового механізму Меркель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки ФРН побоюються наслідків антикризового механізму Меркель

Казна та Політика
282
Наміри канцлера ФРН Ангели Меркель змусити приватних інвесторів нести частину фінансових витрат в разі суверенних дефолтів можуть серйозно ускладнити ситуацію на борговому ринку, говориться у щомісячному звіті Асоціації німецьких банків (BDB), текст якого наводить агентство Bloomberg.
Створений навесні поточного року в ЄС антикризовий фонд на загальну суму 750 млрд євро завершить своє функціонування в середині 2013 року, тобто до того, як в повну силу зможе запрацювати пропонований Меркель механізм, що постійно діє, зазначили в BDB, куди, зокрема, входить найбільший в у Німеччині банк Deutsche Bank AG.
"Зараз необхідно створити плани на перехідний період, - вважають в BDB. - Якщо не буде представлено переконливих рішень відносно перехідного періоду, новий механізм вирішення криз може у гіршому разі привнести більше нестабільності, ніж підвищити надійність".
Меркель в середу, виступаючи в парламенті ФРН, знову закликала європейських лідерів знайти в собі "мужність" і перекласти частину фінансових витрат в разі дефолта на плечі приватних інвесторів. "Чи є у політиків мужність, аби змусити тих, хто заробляє гроші, розділяти також і ризики? Або операції з державними облігаціями є єдиними безризиковими операціями в світовій економіці?" - наводить агентство Reuters слова федерального канцлера.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас