ВСУ розглядає справу RosUkrEnergo в закритому режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВСУ розглядає справу RosUkrEnergo в закритому режимі

Енергетика
297
Верховний суд України (ВСУ) почав засідання у справі за заявою швейцарського газотрейдера RosUkrEnergo про визнання і примусове виконання рішення іноземного суду, передає "Дзеркало тижня".
Мова йде про правомірність рішення Стокгольмської торговельної палати від 8 червня 2010 р., відповідно до якого НАК "Нафтогаз України" зобов'язана повернути компанії "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд кубометрів природного газу.
На сьогоднішньому засіданні присутні представники як НАК "Нафтогаз України", так і RosUkrEnergo. Суддя-доповідач - Дмитро Успеник.
Колегія суддів розглянула і частково задовольнила клопотання РУЕ, ухваливши проводити засідання в закритому режимі. Таке рішення пов'язане з тим, що розглянуті документи містять комерційну таємницю. "Нафтогаз" підтримав клопотання RosUkrEnergo про проведення засідання в закритому режимі.
Після прийняття зазначеного рішення судді попросили пресу залишити зал засідань. Разом з тим, як очікується, рішення суду буде оголошено в присутності преси.
Нагадаємо, засідання ВСУ з розгляду касаційної скарги, призначене на 10 листопада, не відбулося. Тоді на засідання не з'явилися представники жодної зі сторін. Колегія суддів дійшла до висновку, що без отримання певних пояснень від учасників і відповідей на запитання, що виникли у суду під час підготовки до розгляду справи, розглянути його у відповідності з законом неможливо.
Нагадаємо, на сьогоднішній день вже дві судові інстанції України підтвердили правомірність рішення Стокгольмської торговельної палати від 8 червня 2010 р., відповідно до якого НАК "Нафтогаз України" зобов'язана повернути компанії RosUkrEnergo 12,1 млрд кубометрів природного газу.
Для завершення процедури необхідно останнє рішення - ВСУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас