Точка зору: Активніше несуть гроші на гривневі депозити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Активніше несуть гроші на гривневі депозити

Валюта
999
Не можна однозначно говорити про зменшення доларизації української економіки. Таку думку висловив економічний експерт Олександр Жолудь.
"Ця тенденція, насамперед, свідчить про збільшення довіри до гривні, але тут треба чітко подивитися, яким чином Національний банк визначає доларизацію. Він визначає її як співвідношення кількості валютних депозитів до гривневих", - зазначив експерт.
О.Жолудь підкреслив, що говорити про зменшення доларизації не зовсім правильно, якщо в даному питанні користуватися тільки одним параметром.
"Враховуючи різницю в ставках по гривні і по валюті, яка є сприятливою на користь гривні - тут просто активніше несуть гроші на гривневі депозити в банках у порівнянні з валютними", - сказав О.Жолудь.
За словами експерта, можливо, що певна кількість валюти залишається на руках населення. "За статистикою Національного банку кожен місяць осені у нас купують майже на 1,5 млрд іноземної валюти більше, ніж продається в банківській системі населенням. Лише половина цих грошей пішла на депозити в банках, частина залишилася поза банківською системою", - сказав він.
Нагадаємо, за січень-вересень 2010 року рівень доларизації економіки України скоротився з 31,7% до 29,6%.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас