Бізнесмени Донбасу масово закривають підприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесмени Донбасу масово закривають підприємства

Казна та Політика
4181
Підприємці Донецької області масово здають сертифікати і ліцензії, аби закрити бізнес, повідомляє Укррудпром
Цю тенденцію співробітники місцевих відділень реєстрації підприємців помітили ще наприкінці літа. Причиною згортання малого бізнесу оглядачі називають збільшення витрат і коштів, зокрема, відрахувань до Пенсійного фонду. Донецький малий бізнес в своїй більшості збирається переходити в тінь.
Підприємці, які стоять в черзі до відділу реєстрації підприємців Донецької міської ради не вірять, що акції протесту підприємців, які відбуваються по всій Україні, здатні змінити наміри уряду втілити в життя новий Податковий кодекс. Отже, підприємці квапляться швидше сховатися в тінь.
"Якщо вони вирішили, то вони це зроблять. І ніхто там не накладатиме вето. Там все вже вирішено. А ті протести, в містах, я вам відразу скажу, жодного сенсу не мають. Треба всім їхати до Києва, аби нас було не сорок тисяч, а кілька мільйонів, аби у них міліції не вистачило на всіх!", - говорить один зі "спрощенців".
Згортання бізнесу - одна з форм протесту підприємців проти крупних витрат, говорять у відділі реєстрації фізичних і юридичних осіб Макіївської міської ради. Тут одними з перших помітили тенденцію масового закриття дрібного бізнесу.
"Десь з липня-серпня підприємці стали масово закриватися. В принципі, як люди нам самі розповідають, закриваються через Пенсійний фонд і податкову, тому що туди йдуть дуже великі відрахування", - розповідає фахівець відділу Єлизавета Нечаєва.
Конкретну кількість підприємців, які намагаються закритися, держслужбовці не розголошують. "Статистика відсутня. Сказати більш-менш не можу. Для того, щоб ліквідовувати приватного підприємця, потрібно більше двох місяців. Це ж не просто так - прийшов і поклав своє свідоцтво. Це ціла складна процедура", - говорить заступник начальника управління держреєстрації Донецької міськради Тетяна Зекун.
За даними статистики, сьогодні в Донецькій області працює 55 малих підприємств на кожні десять тисяч жителів. Унаслідок непопулярних заходів уряду їх кількість може значно зменшитися, передбачають реєстратори.
За матеріалами: Укррудпром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас