Нацбанк Білорусі готує валютні своп-угоди із Литвою та Польщею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусі готує валютні своп-угоди із Литвою та Польщею

Валюта
376
Нацбанк Білорусі (НББ) закінчує підготовку валютної своп-угоди з Литвою, працює над угодою з Польщею. Про це повідомив голова правління НББ Петро Прокопович на прес-конференції.
"Ми сьогодні закінчуємо роботу із своп-угоди з Литвою, працюємо з Польщею, іншими країнами, а з нашими найближчими сусідами - Україною і Росією - ніяк не можемо домовитись із питань, які стосуються використання національних валют в розрахунках між нашими країнами", - сказав він.
При цьому Прокопович зазначив, що доки йдеться про укладення базового договору, в рамках якого вестимуться переговори "про конкретні суми, терміни, умовах і так далі".
Говорячи про перспективи розширення використання національних валют в розрахунках між Білоруссю і Україною, він повідомив, що на початку грудня 2010 року планується провести чергове засідання Міжбанківської валютної ради Білорусі та України, в ході якої розглядатимуться ці питання. "Вони вже підготовлені, вони назріли, і я думаю, що час вже вживати радикальних заходів", - додав Прокопович.
Крім того, голова правління НББ повідомив, що в даний час делегація НББ перебуває уКитаї, де обговорюється питання "у тому числі і про підписання операції своп на значну суму".
Як повідомлялося раніше, в березні 2009 року Народний банк Китаю і Нацбанк Білорусі уклали трирічну валютну своп-угоду на суму близько 3 млрд доларів в еквіваленті. Народний банк Китаю перерахував 20 млрд юанів (приблизно 3 млрд доларів) на коррахунок в Національному банку Білорусії. Білорусія перерахувала Китаю 8 трлн білоруських рублів (1 долар - 3 026 білоруських рублів)".
Заключение валютної своп-угоди направлене на активізацію торговельно-економічних і інвестиційних стосунків між Білорусією і Китаєм з поступовим переходом на розрахунки в національних валютах.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас