Прем'єр-міністр Ірландії обіцяє дострокові вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр Ірландії обіцяє дострокові вибори

Казна та Політика
142
Під тиском, що посилюється, з боку власної партії і партнерів по коаліції з партії "зелених" прем'єр-міністр Ірландії Брайан Коуен погодився на проведенні наступного року дострокових виборів, повідомляє агентство AFP.
Коуен, проте, виключив свою негайну відставку і підкреслив, що спочатку необхідно прийняти надзвичайний бюджет на 2011 рік і успішно завершити переговори про отримання фінансової допомоги із спеціального стабілізаційного фонду Євросоюзу і МВФ. Агентство dpa нагадує, що 21 листопада, після тривалих роздумів, уряд в Дубліні все ж прийняв рішення звернутися за допомогою з цього фонду. Об'єм допомоги може скласти 90 мільярдів євро.
"Для країни необхідно прийняти бюджет, - підкреслив Коуен, виступаючи увечері в понеділок, 22 листопада, на прес-конференції в Дубліні. - Дуже важливо, аби люди зрозуміли, що будь-яка подальша затримка в даному питанні лише ослабить позицію країни".
Уряд має намір представити проект бюджету 2011 року 7 грудня. Його планується прийняти в січні. Це означає, що дострокові вибори можуть відбутися вже в лютому або березні майбутнього року.
Раніше "зелені" зажадали проведення дострокових виборів вже в другій половині січня. Лідер партії Джон Гормлі вказав, що громадяни відчувають, що їх "обдурили і зрадили", а дострокові вибори, за його словами, забезпечать політичну ясність.
Між тим провідні німецькі економісти застерегли від дуже частого використання стабілізаційного фонду ЄС і МВФ. "Важка економічна ситуація в деяких країнах зони євро зовсім не є підставою для запуску механізму постійних трансфертів, - заявив директор інституту німецької економіки Міхаель Хютер в інтерв'ю онлайн-версії газети Handelsblatt. - Подібні трансферти, звичайно, здатні на якийсь час затушувати проблеми, пов'язані з конкурентоспроможністю, проте вони ослабляють стимул-реакцію розробляти і здійснювати власну економічну стратегію".
Аналогічно висловився і глава відділу кон'юнктури при мюнхенському інституті ifo Кай Карстенсен. Він також попередив, що повне звалювання інвесторських ризиків на платників податків міцних країн несумісне із засадничими принципами ринкової економіки, а для таких країн, як Німеччина, ще і потенційно дорого.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас