Зростання економіки США в 2011 році розчарує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання економіки США в 2011 році розчарує

535
Головний економіст і ринковий стратег з Gluskin Sheff&Associates Inc у Торонто Девід Розенберг заявив, що економічне зростання в США "надзвичайно розчарує" в 2011 році при високих ризиках дефляції.
Інвесторам цей фахівець відомий передусім за часів, коли він обіймав посаду головного економіста північноамериканського інвестиційного банку Merrill Lynch. До прогнозів Розенберга зазвичай прислухаються. В даний час він вважає, що кращим притулком для інвесторів будуть казначейські облігації США, які зможуть найбільш ефективно захистити кошти інвесторів під час економічних негараздів.
Особливо цікаві, на думку Розенберга, облігації з тридцятирічним терміном погашення. Подібна оцінка економічних перспектив дуже різниться з оцінкою іншого видного економіста Джима О'Ніла, голови Goldman Sachs Asset Management, який оцінює перспективи світової економіки як більш оптимістичні. Але Розенберг стверджує, що США вже пройшли свої піки економічного циклу, а фінансові стимули закінчилися. Тому скорочення витрат державних і муніципальних органів влади негативно позначиться на споживчих витратах, які є вагомим внеском у ВВП країни.
Розенберг впевнений, що якщо другої хвилі рецесії і вдасться уникнути, то економічне зростання в будь-якому випадку буде дуже слабким. У 2001 році ВВП США збільшиться на 2% за розрахунками Розенберга. Джим О'Ніл оцінює цей показник в 3%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас