Фінансова криза в Ірландії переросла у політичну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансова криза в Ірландії переросла у політичну

468
Прем'єр-міністр Ірландії Брайан Коуен оголосив про намір розпустити кабінет і призначити на початок 2011 року нові вибори до парламенту через розпад правлячої коаліції.
У грудні, до розпуску парламенту, уряд хоче встигнути, однак провести новий бюджет на 2011 рік, який є першою найважливішою умовою отримання країною 100-мільярдної фінансової допомоги від Євросоюзу і МВФ. Бюджет на майбутній рік передбачає скорочення витрат на 6 млрд євро.
Минулого понеділка Партія зелених, що входить до коаліції, оголосила про вихід з уряду, деякі незалежні члени парламенту заявили про намір блокувати новий бюджетний план. 25 листопада пройдуть також додаткові вибори на півночі країни, в результаті яких партія Б.Коуена Фіанна Файл може зазнати поразки і втратити ще одне місце в парламенті.
Політичні події в Ірландії показують, що оголошення про допомогу Дубліну не означає завершення кризи навколо периферійних країн єврозони, кажуть спостерігачі.
Агентство Moody's у понеділок повідомило про намір знизити рейтинги Ірландії відразу на декілька ступенів. "Надання допомоги призведе до утворення нової заборгованості на балансі уряду і підвищить боргове навантаження Ірландії", - відзначив аналітик Moody's Дітмер Хорнунг.
Уряд Ірландії в неділю офіційно звернувся по фінансову підтримку до ЄС і МВФ, і міністри фінансів Євросоюзу підтримали це прохання. Дублін має намір скоротити дефіцит бюджету до 3% ВВП до 2014 року з нинішніх 32%, зокрема, передбачається скорочення рівня мінімальної заробітної плати, скорочення допомоги на дітей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас