Бродський: 300 тисяч "спрощенців" перейдуть на звичайні податки " — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський: 300 тисяч "спрощенців" перейдуть на звичайні податки "

Казна та Політика
659
Після набуття чинності Податкового кодексу 300 тис. підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування, змушені будуть перейти на загальну систему.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу заявив глава Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський.
"Ми підрахували: з двох мільйонів малих підприємців самозайнятих залишається 1 млн. 700 тис., 300 тис. змушені будуть перейти на загальну форму оподаткування при податку на прибуток 0% до 3 млн. (грн.) обігу на рік", - сказав Бродський.
18 листопада ц.р. Верховна Рада України прийняла Податковий кодекс.
Документом фактично скасована спрощена система оподаткування; підвищується планка прибуткового податку; реформується транспортний податок; вводяться жорсткі рамки вживання пільг; скорочується ставка податку на прибуток, але розширюється база вживання податку; посилюється фіскальний тиск і розширюються повноваження податківців.
ПК викликав суспільне обурення, масові акції протесту продовжуються по всій Україні. Підприємці висунули Президентові Віктору Януковичу ультиматум - ініціюватимуть проведення Всеукраїнського референдуму про недовіру Президентові і Верховній Раді, якщо Янукович не ветує Податковий кодекс.
Представники малого і середнього бізнесу, які сьогодні проводять в Києві акцію протесту проти Податкового кодексу, обіцяють оголосити безстрокову акцію протесту, якщо влада не прислухається до їх вимог.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас