"Газпром" став власником 50% акцій South Stream Greece — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" став власником 50% акцій South Stream Greece

Фондовий ринок
255
До ВАТ "Газпром" відійшла 50%-а частка участі у спільній проектній компанії (СПК) для будівництва газопроводу "Південний потік" по території республіки South Stream Greece S.A., говориться в матеріалах монополії.
Підприємство займатиметься проектуванням, фінансуванням, будівництвом та експлуатацією газопроводу на території Греції. На початку червня гендиректор "Газпром експорту" Олександр Медведєв і глава грецької DESFA (оператор національної газотранспортної системи Греції) Георгіос Папарсенос під час засідання Змішаної російсько-грецької Комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва підписали статут спільного підприємства (СП). У документі були визначені принципи взаємодії сторін на передінвестиційній стадії проекту і умови, порядок створення і механізми діяльності СПК. Раніше Росія вже підписала аналогічні міжурядові угоди про реалізацію проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією і Австрією.
" Південний потік" пройде по дну Чорного моря з Новоросійська до болгарського порту Варну в обхід України. Планована потужність магістралі - 63 млрд. кубометрів газу на рік. По газопроводу в перспективі має експортуватися близько 35% російського газу до Європи. Оцінна вартість проекту - від 8,6 млрд. євро до 25 млрд євро. Загальна протяжність магістралі складе близько 900 кілометрів. "Південний потік" є спільним проектом "Газпромому" та італійської енергокомпанії Eni. Потім до них приєдналася також французька Electricite de France (EDF), яка раніше планувала включитися в Nabucco. Завершення будівництва газопроводу заплановано на 2015 рік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас