Борг Греції продовжує зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг Греції продовжує зростати

Казна та Політика
494
Державний борг Греції продовжив нестримно зростати в липні - вересні. Про це свідчать дані, оприлюднені у понеділок Рахунковою палатою при грецькому Міністерстві фінансів. За її даними, на 30 вересня 2010 року борг склав 336,8 млрд євро проти 316,9 млрд за станом на 30 червня. При цьому на кінець вересня в держави залишалися готівкові запаси на 11,18 млрд євро.
Греція реалізує жорстку програму зменшення витрат в обмін на 110-мільярдну кредитну підтримку ЄС і МВФ. Підтримка була виділена у травні поточного року, коли Греція виявилася на межі банкрутства через відсутність можливості самостійно виплачувати зовнішній борг.
Як попередила у понеділок експертна компанія High Frequency Economics Ltd., грецький уряд може зіткнутись із дефіцитом готівки вже наступного тижня, якщо ЄС і МВФ затримають виплату чергового траншу кредитної підтримки, який при цьому залишається менше поточних потреб Афін. Поки що робота місії ЄС і МВФ продовжена з понеділка на вівторок, як повідомляється, "із технічних причин".
"Враховуючи велике відставання у зборі податків, вимоги відносно готівки очевидно вищі, ніж 6,5 мільярда євро, які Афіни повинні були отримати наступного тижня", - заявив головний економіст компанії Карл Вайнберг, якого цитує агентство Bloomberg. "Якщо уряд не отримає кошти невдовзі після 30 листопада, у нього закінчиться готівка", - попередив аналітик.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас