ДПАУ: Податковий кодекс прийнятий із врахуванням позиції МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ: Податковий кодекс прийнятий із врахуванням позиції МВФ

Казна та Політика
951
Податковий кодекс прийнятий парламентом України із врахуванням позиції Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив голова Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Олександр Папаіка.
"Відбулась важлива історична подія - прийняття Податкового кодексу (минулого тижня). Він затверджений із врахуванням всіх поправок, прогнозного бачення рекомендацій МВФ, досвіду світової спільноти", - наводяться слова Папаіки у прес-релізі ДПАУ.
За прес-релізом, 22 листопада 2010 року відбулася завершальна зустріч глави податкової з експертами МВФ на чолі з керівником місії - старшим економістом податково-бюджетного департаменту МВФ Пітером Баррандом.
"Податкова конституція країни вже є. Тепер ми поступово інтегруватимемось у світову економічну спільноту, аби була взаємна довіра, вільна торгівля та інтернаціональні підходи до вирішення соціальних питань", - підкреслив Папаіка.
За його словами, ДПАУ прийматиме всі заходи для забезпечення економічної безпеки країни, виведення економіки з тіні і виконання бюджету.
У прес-релізі також наголошується, що представники МВФ підготували рекомендації із реформування роботи органів податкової служби протягом п'яти років.
Експерти МВФ, згідно із прес-релізом, вже відзначили позитивні результати роботи ДПАУ із запровадження системи представлення звітності в електронному вигляді і переходу до автоматичного відшкодування податку на додану вартість.
"Ці рекомендації допоможуть створити сприятливий інвестиційних клімат в країні і досягти позитивних результатів в детінізації економіки", - говориться у прес-релізі. При цьому суть рекомендацій не розкривається.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас